Pravá krev 6


Již Anne Rice zasadila svůj román Interview s upírem do prostředí New Orleans. Úžasné a výstavní město, které souvisí mimo jiné i s jazzem, je obývané větším množstvím upírů. Není pak divu, že v románech Charlaine Harris je sídlem upírské královny Louisiany Sophie-Anne.

Kniha: Bezpochyby mrví
Auror: Charlaine Harris
Vyšlo: 2010 v nakladatelství Baronet
Stran: 328

Sookie Stackhouse se v předchozích dílech dozvěděla, že zemřela její sestřenice Hadley, se kterou se ona ani její bratr Jason nestýkali. Sookie svou cestu do New Orleansu, aby převzala své dědictví odkládá, ale když ji přijede vyzvednout právník královny Sophie-Anne (poloviční démon), není cesty zpět. Plán je jasný, roztřídit věci po Hadley, navštívit královnu a domluvit s ní podrobnosti nadcházející cesty na upírský sněm a vrátit se zpět do Bon Temps. Nenechat se zmlátit ani zabít.
Sookie ovšem nepočítá s neústupností a posedlostí pozůstalých po Debiie Peltové a snahou krále Arkansasu o diskreditaci své manželky Sophie-Anne. Sookie má ale štěstí, že se seznámí s čarodějkou a její přítel Quinn o ni evidentně hodně stojí.

Někdy si tak říkám, jestli by pro Sookie nebylo lepší fingovat vlastní smrt a někam se odstěhovat a ona zřejmě přemýšlí o tomtéž (ve Wyomingu prý žijí pouze celí dva upíři a žádný víc). Mé tvrzení, že na Billovi mi něco nesedí, našlo v tomto díle opodstatnění. Královna o Sookii věděla, i o jejím daru, a vyslala Billa, aby zjistil, co je to za člověka a případně ji získal pro královnu. Povedlo se mu to ne? Bohužel už se mu nepovedlo to před Sookii utajit. Od minulého dílu trošku pokulhává má fantazie a obrazotvornost, já si prostě nedokážu představit (ani jej k nikomu přirovnat) Sookiina přítele Quinna (2 metry, vypracovaný, holohlavý, tmavé oči, bílé zuby a plné rty), který se proměňuje v tygra bengálského. Při čtení tohoto dílu jsem se opět smála nahlas a bavil mě. Ale... Prostě by se Sookie už konečně měla vykašlat na ostatní chlapy a dát se dohromady s Ericem, ať má mé romantické srdíčko klid. A jak to vypadá? Sookie si šplhne u královny, pokud si tedy obyčejný smrtelník může šplhnout u upíra, zjišťuje, že má v sobě vílí krev (proto ta přitažlivost pro kouzelné bytosti), a v neposlední řadě si udělá další nepřátele, jak jinak. Někdy podezřívám autorku, že si ze všech svých čtenářů dělá dobrý den, ale na druhou stranu... Její knihy (alespoň TB) jsou krásně čtivé, humorné a mají hlavu a patu, jen tak dál.

Komentáře

Oblíbené příspěvky