Smečka 3

Poslední díl série Smečka, kterým vše končí. Naštěstí pro mě úplným a neměnným koncem, jinak bych si musela kupovat další a další díly a od knížek bych se zřejmě neodtrhla.
Kniha: Oběť
Vyšlo: 2012 v Knižním klubu
Stran: 384
Ve druhém díle se na scénu dostal opět Reniér a Calla řeší nepřátelství mezi ním a Shayem. Získávání mečů je stále obtížnější a vše se schyluje k poslední bitvě, kdy je nutné uzavřít portál do jakéhosi podsvětí. Odtud pochází zlá síla Shayova "strýce" Bosquea, který je hlavou Strážců.
Calla, její dvě lásky a její přátelé podnikají další dobrodružství. Calle se podaří také přesvědčit svého otce, aby se se zbytky jejich smečky přidal na stranu Hledačů. Tato válka se však neobejde bez obětí. Společně také odhalují tajemství smrti Shayových rodičů
Tento článek je nejkratší ze všech tří a proč? Nechci vám odhalovat konec knihy, ani popisovat dobrodružství, které byste si s hlavními hrdiny měli prožít sami. Celá série podle mě opravdu stojí za přečtení. A konec? Prozradím vám jen to, že není ani dobrý ani špatný, ale naprosto definitivní. Knihu jsem přečetla snad nejrychleji, protože skončit otevřeným koncem jedné kapitoly a nečíst dál, to se opravdu nedalo
Pokud byste snad i po této knize neměli dost Shaye a Cally, tak doporučuji ještě najít krátkou novelu (Shadow days), která se odehrává před prvním dílem a věnuje se výlučně Shayovi a jeho životu.

Komentáře

Oblíbené příspěvky