Smečka

Sérii knih od autorky A. R. Cremer jsem četla poměrně nedávno, takže ji mám ještě stále poměrně v živé paměti. Předem bych chtěla říct, že nemám příliš v oblibě knihy, kde jsou hlavními hrdinkami náctileté dívky, ale tyto příběhy se mi zdály natolik originální, že jsem jim doslova propadla.


Kniha: Smečka
Autor: Andrea R. Cremer
Vyšlo: 2011 v Knižním klubu
Stran: 400


Vail je jedno velice neobvyklé městečko. Žijí zde normální obyvatelé a kromě nich ještě dva druhy zvláštní druhy: Strážci a jejich Ochránci. Ochránci jsou bytosti s vlčí podstatou, do které se mohou ze svých lidských podob proměnit. Sedmnáctiletá Calla je členkou smečky Nightshadeů a je zaslíbená, z vůle Strážců, členu smečky Baneů Renovi. Dva mladí lidé k sobě cítí jisté city, ale když se do hry zamíchá nově příchozí Shay (kterého Calla zachránila ze spárů grizlyho), začíne mít Calla o svém předurčeném životě pochybnosti. A to i přesto, že se má spolu s Renem stát vůdkyní nové smečky.
Vztah Shaye a Cally se naoko vyvíjí dle přání Strážců. Calla má za úkol chránit jej před Hledači. Mladí lidé k sobě mají velice blízko a ještě více se sblíží při objevování tajemství Strážců, které je Ochráncům zapovězené pod pohrůžkou smrti. Díky svým dobrodružným povahám se dostanou do, taktéž zakázané, jeskyně Haldis. Tehdy Calla promění Shaye ve vlka, aby jí zachránil život a vše se mění. Calla zjišťuje, že miluje Shaye, ale také Rena. V den Renovi a Calliny svadby má být Shay obětován a Calla konečně dochází k rozhodnutí: Shaye miluje víc.


Pokud vás tento krátký souhrn hlavních událostí zaujal, vřele doporučuji si tuto knihu přečíst. Počátek se věnuje vztahům v milostném trojúhelníku, ale od chvíle, kdy začnou Shay a Calla luštit zakázanou knihu, nabírá příběh na obrátkách a neskutečně ubíhá. Opravdu byly chvíle, kdy jsem četla se zatajeným dechem a jen čekala, co bude dál.

Komentáře

Oblíbené příspěvky