Sukuba 2


Sukuby jsou nesmrtelné, berou mužům jejich energii a duše. Jsou neodolatelné, krásné a přitažlivé. Jedna sukuba se však zamilovala do smrtelníka a snaží se s ním mít vztah. Ironické je, že musí být bez sexu.

Kniha: Na vrcholu
Autor: Richelle Mead
Vyšlo: 2011 v nakladatelství Domino
Stran: 285

Georgina Kincaidová dál pracuje v knihkupectví, snaží se udržet a rozvíjet vztah se Sethem Mortensenem a chodí na pařby se svými nesmrtelnými přáteli i s těmi smrtelnými. V druhém díle dorazí další postava inkubus Bastien, Georgin dávný přítel, s problémy, které vyřeší jen svedení místní ikony pro mravnost. Do příběhu se navíc zaplete další nesmrtelný a to dokonce samotný indický bůh.

Abych řekla pravdu, druhý díl nebyl tak vtipný a neodsýpal jako první díl, ale na druhou stranu o to víc oplývala sexuálními scénami. Georgina se snažila být vtipná jako dřív, ale kniha se spíš zabývala jejími problémy se Sethem. Nutno podotknout, že to není žádné teenagerské tápání typu "co s tím." Ale spíš něco jako: mám vztah, ale nemůže být sex, co s tím? Knihu jsem četla o trochu déle, protože občasné přehnané popisování a scény, kdy se Georgina alias Tabitha snaží vypořádat s Danou, která má svá pravidla (nemá ráda homosexuály a snaží se "nalajnovat" životy všem ve svém okolí), mě příliš nezaujaly a občas dokonce nudily. Ani Georgini souputníci nebyli tak vtipní jako v prvním díle. Navíc jsem došla k názoru, že nechápu Setha. Zažili jste mužského, který trpí své přítelkyni sex s jinými muži (ač v rámci "zaměstnání") a navíc je schopná se vyspat s inkubem (který má podobu jejího přítele) a všechno jí odpustí? Já tedy ne. Buď je blázen, nebo homosexuál. Těžko říct. Každopádně dobrou zprávou je, že Georgina to také nechápe, ale o to víc ho miluje a trápí se. Sukuba... To asi mluví za vše. Přesto knihu doporučuji jako oddechovku a dobré malinko lechtivé počtení.

Komentáře

Oblíbené příspěvky